Sós palacsinta tészta, az újragondolt főételek alapja
2015.05.23 19:31
A mai konyha kultúrában az alternatív ételeké a főszerep, de ki hitte volna hogy pont a palacsinta az az étel, ami a legtöbb főétellel variálható. A következő receptből megtudhatjátok a sós palacsinta alaptésztáját.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- fél csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 1 káveskanálnyi só
- szénsavas ásványvíz (érzés szerint)
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a lisztet, a tojásokat, a sütőport, az olajat, a tejet, a sót és annyi vizet, amennyivel megfelelő állagú tésztát kapunk. A hozzávalókat kézi habverő segítségével csomó mentesre keverjük (ha mégis csomós maradt, akkor gépi habverővel átdolgozzuk). Ezt követően már süthetjük is őket és bármilyen töltelékkel betölthetjük.
A későbbiekben megosztok veletek pár felhasználási ötletet.
Tipp: Minden palacsinta előtt kenjük be szilkon ecset segítségével olajjal a palacsintasütőt, de persze csak vékonyan.
Remélem kipróbáljátok és elnyeri a tetszéseteket ez az alap tészta.