Sós palacsinta tészta, az újragondolt főételek alapja

2015.05.23 19:31

A mai konyha kultúrában az alternatív ételeké a főszerep, de ki hitte volna hogy pont a palacsinta az az étel, ami a legtöbb főétellel variálható. A következő receptből megtudhatjátok a sós palacsinta alaptésztáját.

 

Hozzávalók:

  •  30 dkg liszt
  •  2 db tojás
  •  2 evőkanál olaj
  •  fél csomag sütőpor
  •  2 dl tej
  •  1 káveskanálnyi só
  •  szénsavas ásványvíz (érzés szerint)

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a lisztet, a tojásokat, a sütőport, az olajat, a tejet, a sót és annyi vizet, amennyivel megfelelő állagú tésztát kapunk. A hozzávalókat kézi habverő segítségével csomó mentesre keverjük (ha mégis csomós maradt, akkor gépi habverővel átdolgozzuk). Ezt követően már süthetjük is őket és bármilyen töltelékkel betölthetjük. 

 

A későbbiekben megosztok veletek pár felhasználási ötletet.

 

Tipp: Minden palacsinta előtt kenjük be szilkon ecset segítségével olajjal a palacsintasütőt, de persze csak vékonyan.

 

Remélem kipróbáljátok és elnyeri a tetszéseteket ez az alap tészta.