Rendezzünk szendvics partit! Akár 10 szendvicskrémet is elkészíthetünk mindössze 2 alapanyagból.

2015.05.23 13:50

Kezdő konyhatündérként el sem tudjuk képzelni, hogy mivel lehetne egy csapat éhes vendég száját betömni úgy, hogy még az álluk is leessen, de egy kis változatossággal ez sem lehetetlen.

Ha nincs ötletünk, de jön a vendégsereg, akkorkészítsünk külön féle mini szendvicseket, a fő a változatosság. Ezt a változatosságot valójában a szendvicskrémekkel fogjuk véghez vinni.

Éljen a KREATIVITÁS!

A szendvics krémünkhöz csak egy doboz vajkrémre és valamilyen általunk választott fűszerre vagy zöldségre van szükségünk.

Én ezt a krémet snidlinggel készítette el, mert én ezt imádom. Régen a Sparban lehetett kapni metélőhagymás vajkrémet, de ezt már nem árulnak, szóval fel kellett magamat taálnom.

A krémemhez egy jó nagy adag snidlinget apróra vágtam és egyszerűen egy edényben öszekevertem a vajkrémmel. Már készen is van, néhány órára hűtőbe téve összeérnek az ízek és már finom is.

Ezt a krémet rengeteg variációban elkészíthetjük, most megosztok néhány alapötletet, hogy a szendvics parti sikeres legyen.

  • fokhagmás krém: 5 gerezd fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük és elkeverjük a vajkrémmel.
  • céklás krém: egy negyed fej céklát megpucolunk, meghámozzuk és enyhén sós vízben olyan puhára főzzük, hogy könnyen összetörhessük. Ha ez a massza kihült kevés sóval fűszerezzük és összekeverjük a vajkrémmel. Ez egy finom és igazán különleges színű krémet kapunk, ami baromi jól mutat egy szendvicsben.
  • fűszeres krém: Cayenne borssal és egy csipet sóval fűszereszve igízán pikáns és csípős krémet kapunk. Tudni kell a Cayenne borsról, hogy ez inkább hasonlít egy chilire, mint a borsra tehát elég erős íze van.
  • olasz krém: Bármilyen jól ismert olasz fűszert apróra vágunk és a vajkrémmel elkeverve igazán mediterrán krémet kapunk, főleg ha az ilyen krémmel kent szendvicsünkre egy paradicsom szeletet is teszünk. Az én javaslatom szerint a legjobb a bazsalikom és az oregánó, de itt figyeljünk, hogy ne túl sokat tegyünk bele, mert ezek a fűszerek borzasztó erős aromájúak.
  • paprikás krém: 1 piros pritamin paprikát meghámozunk óvatosan, majd apró kockákra vágva egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Ha kihült hozzáadhatjuk a vajkrémhez és kész a kissé édeskés krém.
  • petrezselymes krém: itt több lehetőségünk is van, ha kissé rusztikusabb krémet szeretnénk, akkor csak aprítsuk apróra a petrezselymes és kész. De ha szeretnénk egy egynemű krémet, akkor turmixba tegyük a vajkrémet és a petrezselymet és turmixoljuk addig, amíg szép egy színű krémet kapunk. A vjkrém amivel én dolgoztam elég sűrű és tömör, ezért ha te is hasonlóan kemény vajkrémmel dolgozol, akkor egy kevés főzőtejszínnel higítsd, de tényleg csak pár cseppel.
  • kukoricás krém: ez is borzasztó egyszerű, egy  doboz konzerv kukorica kell hozzá, aminek kb a nyegyedére van szükségünk, ezt elkeverjük a vajjal és kész a krémünk.
  • baconos krém: vegyünk pár szelet bacont, amit apró kockákra vágunk serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt összekeverjük a vajkrémmel és fogyasztható is.
  • zeller krém: egy fél fej zellerre van szükségünk ehhez a krémhez, de itt is két lehetőségünk van. Első lehetőségként csak a vajkrémhez reszeljük a zellert, így egy roppanósabb, friss krémet kapunk. A másik lehetőség hogy megfőzzük a zellert és turmixban összevágjuk és krémesítjük, majd hozzá adjuk a vajkrémet.

Szendvicsekre feltétként bármit tehetünk, tehát sonkát, kolbászt, szalámit, paradicsomot, paprikát, sajtot és ezen felül is bármit, amit gondoltok hozzá.

A szendvisek összeállításához használjunk toast kenyeret, amit 4 egyenlő négyzet alapú darabra vágjuk. Az egyik kis négyzet tetejét megkenjük valamelyik krémmel, rápakoljuk az általunk kiválasztott feltéteket (pl: klbászt sajtot, paprikát). Majd fogunk egy másik kis szelet kenyeret, aminek az alsó felét megkenjünk ugyanazzal a krémmel és ráborítjuk a szendvicsünkre és egy fogpiszkálóval átszúrjuk. 

Biztos sikerünk lesz a vendégeink körében. :)

(kép forrása: www.mindmegette.hu)