Krumplis csigák főételként

2015.05.27 09:22

Mint már mondtam imádom a krumplis tésztát és sok formában próbáltam már, itt egy aranyos verzió sós palacsintával. Egy kis kreatív újra gondolással bármilyen ételt feldobhatunk.

Leírom a hozzá valókat, de az elkészítést inkább belinkelem, mert mindkettőről vanolyan cikk, amiben teljesen kifejtettem az elkészítést.

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 2 ek olaj
  • szénsavas ásványvíz (érzés szerint)

Palacsinták készítése itt

 

Krumplis töltelék

  •  20 dkg burgonya
  •  1 fej vöröshagyma
  •  só
  •  bors
  •  őrölt pirospaprika
  •  olaj

Töltelék készítése itt

 

Ha már kész a palacsinta és a töltelék, akkor már szinte készen vagyunk, csak be kell tölteni őket. A krémet kb 1 cm vastagon kenjük el a palacsintákon majd tekerjük fel, szeleteljük kb. 1 cm vastag csigákra és kész, egy adaghoz 1-2 palacsinta pontosan elég.

Ízében nem másabb, mint a sima krumplis tészta, de a külső változatosság mindig jól esik.

Ha tetszett a recept próbáld ki és oszd meg barátaidal, ismerőseiddel.