Krumplis csigák főételként
Mint már mondtam imádom a krumplis tésztát és sok formában próbáltam már, itt egy aranyos verzió sós palacsintával. Egy kis kreatív újra gondolással bármilyen ételt feldobhatunk.
Leírom a hozzá valókat, de az elkészítést inkább belinkelem, mert mindkettőről vanolyan cikk, amiben teljesen kifejtettem az elkészítést.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 2 ek olaj
- szénsavas ásványvíz (érzés szerint)
Krumplis töltelék
- 20 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- olaj
Ha már kész a palacsinta és a töltelék, akkor már szinte készen vagyunk, csak be kell tölteni őket. A krémet kb 1 cm vastagon kenjük el a palacsintákon majd tekerjük fel, szeleteljük kb. 1 cm vastag csigákra és kész, egy adaghoz 1-2 palacsinta pontosan elég.
Ízében nem másabb, mint a sima krumplis tészta, de a külső változatosság mindig jól esik.

Ha tetszett a recept próbáld ki és oszd meg barátaidal, ismerőseiddel.