Házi tészta levesekhez
A tészta mindig is akkor a legjobb, ha azt mi magunk készítjük és frissen készítjük. A mi tésztánkaban tuti nem lesz semmi adalékanyag és könnyen eltárolható, akár egy hónapig is.
Ha a tésztát pihentetés után kinyújtjuk (olyan vékonyra, hogy lássuk az alatta lévő terítőt) és az általunk választott formára fel vágjuk, akkor könnyen ki is száríthatjuk.
Tegyük egy gyúródeszkára száraz konyharuhát, majd erre tegyük a feldarabolt tésztát és hagyjuk itt legalább 1 napig száradni, ezután akár zacskóba is tehetjük, itt sokáig eláll.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- csipet só
Elkészítés:
Jól gyúrjuk össze az alapanyagokat, majd legalább 1-2 órát pihentessük, ezután nyújthatjuk. Én derelyevágóval készítettem eperlevél formájú tésztát, paradicsom levesbe tökéletes volt.
Ha tetszett a recept próbáld ki te is és oszd meg barátaiddal, ismerőeiddel.