Hagyományos édes palacsinta tészta

2015.05.23 19:52

Mindenki szereti a palacsintát, de ha már anyu nem süt nekünk ha megkívábjuk, akkor mi is megsüthetjük magunknak. Nyugi nem ördöngősség!

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 dl tej
  • 2 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • + kevés olaj a serpenyőhöz

 

Elkészítés:

Az összes hozzávalót jól össze keverjük először kézi habverővel, ha nem lett csomó mentes, akkor gépi habverővel is átdolgozzuk. Ezután süthetjük is a palacsintákat, fontos hogy csak akkor tegyük bele a tésztát a serpenyőbe ha az már forró továbbá minden palacsinta sütése előtt kenjük be olajjal a serpenyőt (így biztosan nem ragad le és finomabb íze is lesz).