Hagyományos édes palacsinta tészta
2015.05.23 19:52
Mindenki szereti a palacsintát, de ha már anyu nem süt nekünk ha megkívábjuk, akkor mi is megsüthetjük magunknak. Nyugi nem ördöngősség!
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 4 dl tej
- 2 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- + kevés olaj a serpenyőhöz
Elkészítés:
Az összes hozzávalót jól össze keverjük először kézi habverővel, ha nem lett csomó mentes, akkor gépi habverővel is átdolgozzuk. Ezután süthetjük is a palacsintákat, fontos hogy csak akkor tegyük bele a tésztát a serpenyőbe ha az már forró továbbá minden palacsinta sütése előtt kenjük be olajjal a serpenyőt (így biztosan nem ragad le és finomabb íze is lesz).