Fantasztikus csokis tortakrém 2 hozzávalóból
Már megtanultunk piskótát sütni, de kéne egy finom krém is ahhoz, hogy egy isteni finom tortát csináljunk. Na ezt a krémet most ismerhetjük meg.
A krémhez 2 dolog kell:
- 500 ml habtejszín (Oké! habmester a legjobb, mert nagyon kemény és stabil hab lesz belőle, nem esik össze másnapra sem)
- 200 g étcsokis tortabevonó vagy bármilyen csoki, ki milyet szeret
A csokit még ne bontsuk ki, hanem egy klopfolóval finoman ütögessük, hogy kisebb darabokra törjön. majd e tejszínnel együtt tegyük egy lábasba. A tűzhely legkisebb fokozatán folyamatosan kevergessük, addig amíg a csoki fel nem olvad benne, de ténleg vigyázzunk, ne nagy lángot olvasszuk, mert akkor később nem tudjuk majd felverni a habot. Ha felolvadt, akkor hagyjuk kihülni és egyéjszakára tegyük hűtőbe, másnap gépi habverővel fel tudjuk verni, nagyon kemény hab lesz belőle.
(kép forrása: www.aprosef.hu)
Van egy egyszerűsített és kicsit olcsóbb változata is, ehhez a csoki helyett 4 kanál kakaóporra és 4 kanál porcukorra van szükségünk.
A tejszínhabot verjük fel majd szórjuk bele a kakaóport és a porcukrot, habverővel összekeverve kész is a hab.
Ha tetszett a recepd próbáld ki és oszd meg, hogy barátaid, ismerőseid is láthassák.