Egyszerű mégis csodás, ünnepi torta lépésről lépésre: Mirinda torta

2015.05.23 12:39

Mi van akkor ha kezdők ként nem tudunk egy Sacher tortát vagy egy Feketeerdő tortát készíteni? itt megtalálod a megoldást születésnapokra is!

Hozzávalók:

   Tésztához:  4 tojás
                        12 dkg liszt
                        20 dkg cukor
                        4 evőkanál langyos víz
                        1 evőkanál kakaópor
                        2 kávéskanál sütőpor
 
    Túró krémhez:  25 dkg túró
                                25 dkgmargarin
                                20 porcukor
    Mirinda zseléhez: 7 dl szénsavas narancsüdítő (mirinda, fanta stb.)
                                     2 csomag vaníliás pudingpor
 

Elkészítés:

  • Első lépés: A tészta hozzávalóit, tehát a lisztet, a cukrot, a vizet, a kakaóport és a sütőport össze keverjük a tojások                                  sárgájával. Szép egynemű masszát kell kapnunk.

  • Második lépés: Egy magasfalú tálba tesszük a tojások fehérjét és egy csipet sóval, habverő segítségével kemény habbá verjük. 
    A kakaós masszába keverjük a tojádfehérje hab harmadát, ezzel fellazítjuk a massza állagát, így könnyen el tudjuk keverni benne a maradék habot. Ezután a többi habot óvatos kör-körös mozdulatokkal elkeverjük. 
  • Harmadik lépés: Egy kerek kapcsos tortaforma alját kenjük be vajjal és helyezzünk rá egy kör alakú sütőpapírt, ami pont olyan nagy, mint a tortaforma alja. Fontos, hogy csak az alja legyen kibélelve, mert így az oldalán meg tud tapadni a tészta és nehezebben esik össze. Ezt követően 180°C-ra előmeegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy 30 perc eltelte előtt semmi képpen se nyissunk a sütőre, mert azonnal összeesik, a 30 perc leteltével pedig tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e, ha a tű tiszta akkor készen van a piskóta.
  • Negyedik lépés: Ha kisült a piskóta és ki is hül már, akkor vékony pengéjű kés segítségével körbe vágjuk a piskótát, hogy elváljon a tortaforma oldalától. 
  • Ötödik lépés: Most kibéleljük a tortaformát, ehhez folpackra lesz szükségünk, amivel amivel a tortaforma oldalát kibéleljük úgy, hogy ha bekapcsoljuk a formát, akkor még alul is lógjon ki a formából illetve felül is legyen annyira hosszú, hogy kilógjon.
  • Hatodik lépés: A krémhez először a túrót villával jó alaposan összetörjük, hogy ne legyen darabos, majd a cukorral és a margarinnal jól összekeverjük. 
  • Hetedik lépés: A kibéleltformába visszatesszük  piskóta lapot és rákanalazzuk a túrókrémet, amit aztán akár egy kanál háta segítségével egyenletesen eloszlatunk.
  • Nyolcadik lépés: A zselé elkészítéséhez egy lábasba szórjuk a pudingpórt, majd a szénsavas narancs üdítőt lassan hozzáadjuk. Először kb. 1 dl, ezt kézi habverő segítségével csomómmentesre keverjük, ezután mehet bele a többi üdítő is, ezt is össze keverjük. Tűzhelyre téve, folyamatos kevergetés mellett addig forrljuk, míg egy sűrű anyagot kapunk belőle, ekkor levesszük a lángot és azonnal következik a kilencedik lépés.
  • Kilencedik lépés: Most tesszük rá a zselét a tortára. Fogunk egy kanalat a torta felett úgy, hogy a háta legyen felfelé és a zselénket közvetlen a kanál hátára folyatjuk és szépen eloszlatjuk a torta egész felszínén. A kanál azért fontos, mert kicsit felfogja a zselé hőjét, ami ha közvetlen a krémre folyna egyből megolvasztaná a margarint és akkor csak egy trutyit kapnánk. hagyjuk a pulton kíhülni majd mehet a hűtőbe néhány órára.
  • Tizedik lépés: Már csak a díszítés maradt hátra, ami persze ízlés szerinti. Én 2 szép nagy narancsot használtam, amiből igyekesztem minél vékonyabb és minél nagyobb átmérőjű  szeletek gyártani és ezekkel körbe raktam a torta tetejét.



Készíts ingyenes honlapot Webnode