A világ legegyszerűbb lasagnéje palacsinta tésztával

2015.05.23 20:08

A lasagne az egyik legautentikusabb olasz étel a pizza mellett, rengeteg féle képpen készíthető és most a lasagne bolognese-t mutatom meg nektek.

 

A most bemutatott recept valóban nem az eredeti lasagne receptje, de nekem elhihetitek nagyon finom. persze ez egy egyszerűsített alaprecept, amit felturbósíthattok. A raguba tehettek reszelt zöldségeket: sárgarépán, fehér répát, zellert és amit csak szeretnétek.

 

Hozzávalók:

  • kb. 20 db sós palacsinta tészta ( a receptben említett menniségű alapanyagból

         https://gasztrogirl.webnode.hu/news/sos-palacsinta-teszta-az-ujragondolt-foetelek-alapja/                                       

 
  •  20 dkg reszelt sajt
  •   őrölt pirospaprika
  •  bors
  •   só
  •  1 teáskanál cukor
  •   bazsalikom
  •   majoranna
  •    oregánó
  •  olaj
  • kevés víz
  •  1 evőkanál liszt
  •  fél liter paradicsomlé
  •  1 kisebb egészparadicsom konzerv
  • fél kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
 
Elkészítés: 
A vöröshagymát apróra vágjuk és az némi olajon medinszteljük, sózzuk, borsozzuk és rátesszük a darálthúst, hogy kicsit megpirítsuk (csak annyira kell, hogy a hús ne rózsaszín haneminkább fehéres legyen). Ezt követően kb 1 dl vízzel felöntjük a darálthúst majd vedő alatt legalább fél óráig pároljuk, ezután levesszük a fedőt és hagyjuk, hogy a víz elpárologjon.
Teszünk a húsra egy evőkanál lisztet és egy kevés pirospaprikát, ezzel gyorsan össze keverjük majd rögtön tesszük is rá a paradicsom levet és a fűszereket is.
Ha má bugyok, akkr beletesszük a cukrot is és már le is lehet venni a tűzről.
 
Már csak a lasagne összerakása van hátra, vegyünk egy kissebb tepsit és olajozzuk be vékonyan az alját. A baacsinta tésztákkal kibéleljük az alját csak 1 rétegben, erre jön a szósz, a paradicsom konzerv egy része és egy kevés reszelt sajt. Majd újabb palacsinta tészta réteg és így folytatjuk a rétegezést amíg el nem fogy az alapanyag. A lényeg, hogy a lasagna tetejére szósz kerüljön és ezt bőven szórjuk meg reszelt sajttal. Már csak a sütés van hátra, forró sütőben addig sütjük, míg a tetején egpirúl a sajt. Ha készen van hagyjátok kicsit húlni, hogy ne csússzon szét a kocka, én sajnos elkapkodtam és meg is látszik.