Reggeli: Rántotta
2015.05.23 08:54
Rántotta
Most egy valóban pofon egyszerű recept következik, ami egyszerű bár tisztában vagyok vele, hogy sokak számára egyértelmű, de tudom, hogy van aki elköltözik otthonról és ekkor szembesül vele, hogy egy rántottát sem tud elkészíteni. Ez a recept egy alap, amihez később ha már biztosak vagytok a dolgotokban, akkor kiegészíthetitek zöldségekkel, feltétekkel (paprika, paradicsom, gomba, sonka, bacon, hagyma) illetve különböző fűszerekkel (bors, chili stb.). De mint minden esetben itt is az a legfontosabb, hogy az alapot megtanuljuk aztán csak a fantázia szabhat határt.
Hozzávalók:
3-4 tojás (ez persze személytől függ)
csipet só
fél evőkanál olaj

Elkészítés:
Pofonegyszerű, a tojásokat egy villa vagy habverő segítségével egyneművé keverjük és kevés sóval ízesítjük. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat és ekkor beleöntjük a tojást. Hagyjuk egy percig, míg kicsit megszilárdul a tojás, majd egy fakanál segítségével felkeverjük, így válik darabossá a rántotta. Én jól meg szoktam pirítani, hogy ne legyen olyan "taknyos" állagú. Ekkor már kész is van, tányérba tesszük és ehetjük is.
Tippek:
- Ha egyéb hozzávalókkal is felturbózzuk, akkor figyelnünk kell, hogy mikor tesszük hozzá. Például ha az általam említett plusz összetevőket használjuk, akkor először kicsit pirítsuk le, majd tegyük hozzá a tojást és ezt követően kevergessük a receptben leírtak alapján.