A világ legegyszerűbb pizza szószai

2015.05.23 14:44

Fiatalok vagyunk és imádjuk a pizzát, de vajon hányan vagyunk akik ahelyett, hogy rendelnének inkább készítenek otthon pizzát maguknak?

A pizza nem a világ legbonyolultabb étele, de borzasztó finom, amit szinte mindenki szeret. A pizza elkészítésének két buktatója van és az egyik az a megfelelő szósz.

A boltokban rengetek pizzakrémet lehet kapni, de szerintem azok nem érnek annyit amennyiért árulják, főleg ha otthon is elkészíthetjük hiszen ha veszünk egy tubus pizzakrémet az kb. 1 kerek pizzára elég. De ha mi készítjük akkor nagyon sok finom pizzát készíthetünk.

Most mutatok két receptet, amivel igazán finomat csinálhatunk.

Az első recepthez szükségünk van:

  • fél konzerv pizzás melegszendvics krém
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 csipet szárított oregánó
  • bors

Vegyünk elő egy kis lábast, tegyük bele a hozzávalókat, fűszerezzük sóval és borssal, de vigyázzunk ne legyen túl erős. Majd kevergetés mellett addig hagyjuk a tűzhelyen míg felforr. Ezután levesszük és használjuk a tésztán, ha marad akkor nyugodtan tárolhatjuk hűtőben vagy fagyasztóban, amíg nem lesz r újra szükségünk.

A második recept egy kicsivel bonyolultabb bár mindenki elkészítheti

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 250 ml paradicsomlé
  • 1 kanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

A hagymát megpucoljuk majd egy reszelővel lereszeljük, hogy minél apróbb legyenek majd pedig az olajban megdinszteljük, üvegesre pároljuk. Ha ezzel készen vagyunk, akkor hozzáöntjük a a paradicsomlevet és a fűszereket, ha felforr, akkor kikanalazunk egy kevés szószt egy kis tálba ahol a szószt csomó mentesre keverjük a liszttel és visszakeverjük a lábasban lévő szószba. Újraforraljuk, hogy a liszt íze eltűnjön, ha felforrt, akkor készen is van ezt is tárohatjuk majd hűtőben és fagyasztóban is, hogy később is könnyen elővehessük. 

Én személy szerint jobban kedvelem az első szószt, de a másodikat is gyakran használom, mind a kettő nagyon finom.

Sokféle szósz és krém létezik a pizzákhoz, de nem árt ha tudjuk, hogy olaszországban az autentikus pizzákat csupán paradicsomszósszal locsolják meg és friss bazsalikom levelet tesznek rá és sajttal megszórják, tehát az egszerű ízek mindig is a legjobbak maradnak.